Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lanýžky

24. 4. 2010

Lanýžky nebo čokoládové pralinky

Suroviny:lanyzky.jpg
200g mléčné čokolády
60 ml smetany na šlehání (dávám víc a to cca půl kelímku)
250 g másla (né margarínu)
2 lžičky instatní kávy
ml. cukr dle chuti (ale není vůbec potřeba)
tmavé kakao na obalení

Postup:
Čokoládu nalámeme na menší kousky a nasypeme do smetany, směs zahříváme ve vodní lázni až se čokoláda rozpustí. Přidáme máslo a instatní kávu. Vše necháme důkladně za stálého míchání rozpustit. Poté za občasného důkladného promíchání necháme vychladnout nejlépe přes noc v lednici. Druhý den tvarujeme kuličky, které obalujeme v hořkém kakau. Můžeme obalit v čokoládě místo kakaa.

cca 35 ks

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA