Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karamelové medové oválky

3. 5. 2010

Karamelové medové oválky

Suroviny:Obrazek
600 g hl. mouky
1 prdopeč
1 lžíce sody
200 g ml. cukru
4 lžíce mléka
3 lžíce medu
2 vejce
120 g tuku (hera)

Na krém: 
1 kondenzované slazené mléko
250 g másla (ne rostlinného tuku)
čokoládová poleva na dozdobení

Postup:
Kondezované mléko dáme na 2 hodiny vařit a poté necháme do druhého dne vychladnout.
Smícháme si nejprve sypké suroviny a ve druhé míse smícháme mléko, med, vejce a rozpuštěný tuk a poté vsypeme do sypké směsi a zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme chvilku odpočinout poté vyválíme placku, ze které vykrajujeme tvary (stejné) v mém případě oválky a pečeme při 150oC do zlatova.
Vyšleháme si máslo, přidáme kondenzované mléko. Slepíme 2 oválky k sobě necháme zatuhnout poté zdobíme čokoládovou polevou.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA