Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medové kornoutky

4. 11. 2011

Medové kornoutky

Suroviny: medove--kornoutky.jpg
170 g hl. mouky
140 g ml. cukru
1 vejce
40 g medu
1/4 lžičky sody
karamelový krém (asi nejvhodnější)
(1 kondenzované slazené mléko - 2 hodiny vařené, 1 máslo)
čokoláda na dozdobení

Postup:
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme chvilku odležet v lednici. Poté vyválíme na hodně tenko a vykrajujeme kolečka cca 5cm. Dáme pést.
Nejlépe po 1 vytahujeme z ztrouby a ihned smotáme na kovový kužel. Spoj trochu přidržíme.  Nebo to můžeme natáčet na držadlo vařečky.
Pracujeme velmi rychle jinak těsto po upečení ztvrdne!!!!!
Pečeme ze začátku (než se chytne cvik) tak po 5 ks. Já jsem začínala se 6 a měla jsem co dělat to stáčet. Když už jsem dělala 2. várku tak to už jsem zvládala i 18. Ale měla jsem popálené polštářky u prstů.
Vychladlé namáčíme konce do čokolády a poté plníme karamelovým krémem. Dle libosti i naopak.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kornoutky

(Petra, 10. 12. 2011 22:24)

Pekná patlanice!!!

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA