Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medové perníčky

29. 3. 2009

Medové perníčky

Suroviny:
800 g hladké mouky                     0001-pernicky-srdicka---cast.jpg
280 g cukru
120g tuku (nejlépe 1/2 na 1/2 máslo a hera)
180 g tekutého medu
4 celá vejce
1 lžička sody
1 lžička mleté skořice
1 lžička peníkového koření (ml. hřebíček, nové koření, anýz, koriandr, badyán popř. fenykl)
 
Postup:
- utřeme vejce s cukrem, přidáme med, koření a sodu
- po chvilce přidáme rozpuštěný tuk a nakonec prosátou mouku
- necháme uležet v lednici alespoň 1 den

 

Tipy: 
Pokud chcete mít perníčky tmavší barvy aniž by jste připálili, tak se přidává dle množství 1-2 lžička tmavého kakaa!!
A pokud chcete mít perníčky lekslé tak se ještě horké potírají  rozšlehaným vejcem!!!
A pokud s tímto receptem budete mít perníčky pár dní po upečení tvrdé, tak dát do krabičky, přidat rozkrojené čerstvé jablko a změknou velmi rychle.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA