Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zázvorky

3. 11. 2011

Zázvorky

Suroviny:zazvorky.jpg
160 g hl. mouky
140 g ml. cukru
1 vejce + 1 žloutek
1 lžička zázvoru

Postup:
Cukr vejce a žloutek utřeme do pěny (v robotu), přidáme mouku a zázvor.
Těsto bude spíš lepkavé.
Vyvylujeme mezi igelitem na 4-5 mm silné pláty a lepší než zázvorky je krájet to na čtvtečky a necháme to cca 2 hodiny odpočinout při pokojové teplotě na plechu.

Pozn. V žádném případě nepřidávát mouku ani škrob ani nic jiného na zahuštění. Těsto je lepkavé a moc dobře se s ním nepracuje. Ale kdo miluje zázvorky a dá s s tím tu práci tak výsledek bude zaručený.
Po upečení se rozplývají na jazyku.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA