Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žloutkové křehule

24. 8. 2009

Žloutkové křehule


Suroviny :

Obrazek
4 žloutky
150 g mletého cukru                                   
1 lžička vanilkového cukru
pár kapek citonové šťávy
nejlépe sádlo nebo 100% tuk na vymazání formiček




Postup:

Žloutky a cukry s citronovou šťávu šleháme, dokud hmota nezhoustne, nezesvětlá a nenabude.
Formičky vymažeme tukem nejlépe se mi osvědčilo sádlo a nalejeme do nich těsto- dává se tak polovina formičky, protože těsto vyskočí. Jakmile křehulky naběhnou, stáhneme a dosušíme . Ještě teplé vyklepneme z formiček.
Pečeme tak na 150 °C, než naskočí a  pak  jen dosušíme na 60°C.
Když jde vyklepnout, vytáhnu celý plech

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

díky

(marie , 17. 1. 2010 20:33)

to musim skusit,aspon tak získám bílky na marcipán díky

díky

(marie , 17. 1. 2010 20:31)

to musim skusit,aspon tak získám bílky na marcipán díky

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA