Pampeliškový med
Pampeliškový med
cca 400 květů pampelišky (měla jsem jich 1kilo)
2 l vody
2 citróny
2 kg krystalového cukru
Květy obereme od těch černých broučků a zalijeme je 2 l vody. Přidáme oloupané a na kolečka nakrájené citróny a vše dáme na 1/4 hodiny vařit. Poté necháme den odležet (vylohovat)
Další den pak scedíme nejlépe přes čisté plátno, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme asi hodinu, až dosáhneme medové konzistence.
Pak sterelizujeme.
Používám v zimě do bylinkových čajů nebo do medovníků když nemám klasický včelí med.
Komentáře
Přehled komentářů
Z pampeliškovým medem mám ty nejlepší zkušenosti. V zimě si s ním sladíme čaj nebo na chleb s maslem.- Je vyníkající na dýchací cesty
Alena
Zkušenosti s pampeliškovým medem
(Alena, 29. 4. 2011 14:26)