Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pampeliškový med

7. 3. 2009

Pampeliškový med 

cca 400 květů pampelišky  (měla jsem jich 1kilo) 
2 l vody 
2 citróny
2 kg krystalového cukru


Květy obereme od těch černých broučků a zalijeme je 2 l vody. Přidáme oloupané a na kolečka nakrájené citróny a vše dáme na 1/4 hodiny vařit. Poté necháme den odležet (vylohovat)
Další den pak scedíme nejlépe přes čisté plátno, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme asi hodinu, až dosáhneme medové konzistence.
Pak sterelizujeme.

Používám v zimě do bylinkových čajů nebo do medovníků když nemám klasický včelí med.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zkušenosti s pampeliškovým medem

(Alena, 29. 4. 2011 14:26)

Z pampeliškovým medem mám ty nejlepší zkušenosti. V zimě si s ním sladíme čaj nebo na chleb s maslem.- Je vyníkající na dýchací cesty
Alena

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA