Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lasagne

11. 10. 2009

Lasagne

Suroviny (uvedu podle oka) :
lasagne (asi půl krabičky)
400 g mlétého masa (já si nechávám pomplet plecko - nekupuji sekanou jako takovou je tam pomleté všelico)
trochu oleje
1 větší cibule (i 2 - cibulí se nikdy nic nepokazí)Obrazek
1 plechovku sterelizovaných rajčat nejlépe krájených na kousky (já používám rajčatové domácí pyré, které zpracovávám celé léto - mnohostranné použití) nebo můžeme použít čerstvá rajčat tak půl kg
sůl, pepř, oregáno nebo spíš směs provensánského koření
2 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
3 dcl mléka
cuketa (může a nemusí být jen to pak má lepší chut)
sýr na posypání

Postup:
Nejprve si osmahneme mleté maso na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a po chvilce přidáme i rajčatové pyré nebo rajčata, sůl, pepř a koření a necháme chvilku podusit.
Cuketu olopeme a nakrájíme na tenší kolečka.
Nachystáme si bešamel (kdo se ho bojí tak ať si koupí v obchodě). Já si rozpustím máslo a přisypu tu hladkou mouku a metličkou promíchávám a pak přidám to mléko. Ještě nikdy jsem tam neměla hrudky.
Do zapékací mísy poskládáme lasagne (syrové a pokud je třeba tak klidně si je polamte na požadovaný tvar mísy). Na to dáme vrstvu masové směsi, krájenou cuketu (ale tá být nemusí), lžicemi polijeme bešamelem a tyto vrstvy opakujeme. Vrchní vrstvu nechat bešamel, který u poslední vrstvy polijeme až ke krajům. Lasagne pak nejsou vysušené!. Dáme péct. Až  bude vrchní vrsta růžovět vytáhnu a teprve v tomto okamžiku posypu sýrem a ještě trochou koření a dám tak na 5 min do trouby. Dýl ne, sýr pak ztvrdne.
Podáváme se salátem.

Je to moc dobré a ještě lepší je to druhý den!

Omlouvám se, ale všechny suroviny jsou od oka. To mě naučila mamka a kolik toho tam mám dát tož od oka.  Takže málokdy dodržím recept přesně!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA