Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečená brokolice se smetanou

21. 3. 2009

Zapečená brokolice se smetanou

Suroviny:Obrazek
1 brokolice
1-2 střední cibule
1 balíček čerstvých žampiónů
1/2 kelímku smetany (já používám ke šlehání) 
sůl, pepř, drcený kmín, majoránka
trochu hl. mouky

Postup:

Brokolicu si podusíme v osolené vodě spolu s pár kapkami citrónu (zůstane jí pak svěží zelená barva a nevybledne) 
Osmahneme nakrájenou cibulku  a přidáme očištěné a nakrájené žampiony.
Přidáme koření a zaprášíme asi 3 lžícemi hladké mouky, poté přidáme smetanu a nakonec brokolici.
Výborné jsou k tomu opékané zemáky, ale může být i kaše. Dle chuti.

Je to velmi jednoduché a podotýkám zdravé. Tento recept si dovezla mamka z lázní, kde  to servírovali jako jeden hlavní chod.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA