Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí višňový likér (griotka)

20. 3. 2010

Domácí višňový likér

Suroviny:
čerstvé višně (maliny, ostružiny, jahody, třešně  nebo jiné sladké letní ovoce)
slivovice kdo nemá použije vodku Obrazek
na dochucení cukr
pár hřebíčků na chuť



Postup:
ovoce umyjeme, naskládáme do přiměřené sklenice (já používám tu 3l sklenici ) zasypeme cukrem (asi tak 1/2 kg - 3/4kg) a zalijeme slivovicí (nejlépe rynglotovou pokud není použijeme trnkovou nebo vodku) Rum nedoporučuji, protože ten pak skoro nebude vůbec cítit. A zavíčkované (né zavařené) necháme klidně v pokojové teplově odpočívat min. 3 týdny. Poté scedíme nalijeme do 1/2l sklenic a můžeme konzumovat. Višně nebo jiné ovoce nevyhazovat, buď zavařit jako kompot (třeba do pohárů) .
Já používám do dortů pro dospělé. Teda pokud vím, že dort nebude jíst dítě ! Úspěch je zaručen.
Musím vždy po jedné sklence schovat na zimu a je to velmi obtížné!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA