Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní utopenci

20. 3. 2010

Utopenci

Suroviny:

2kg špekáčků (s větším podílem masa než mouky! )
1 a 3/4 kg cibule Obrazek
600 ml octa
1 a 1/4 l vody
5 polévkových lžic soli (asi 120g)
1/2 lžíce černého pepře (asi 5g ) ale může být i míň
3/4 lžíce cukru (asi 10g)
1 lžíce oleje
3-4 bobkové listy
špetku chili nebo  malou chili papričku (dle chuti)
3-4 kuličky nového koření
trochu papriky (sterelizované nebo čerstvé, být nemusí je to jen na oko)


Postup:
Dáme vařit vodu s octem, ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkové listy a chili a necháme 2 minutky povařit. Nálev necháme vychladnout.
Tepve poté do velké sklenice skládáme na kolečka nákrájenou cibuli, špekáčky (my je rozkrajujeme, aby nasákly co nejvíc kyselé chuti) sem tam na proužky nakrájenou papriku a teprve když je sklenice plná tak zalijeme nálevem a necháme uležet alespoň 3 dny. Skladujeme v chladu.

Manžel to nikdy 3 dny nevydrží a celá sklenice (i s návštěvama ) nevydrží dýl jak 14 dní.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář